Web Sitesi Tasarımı Fiyatları

Web Sitesi Tasarımı Fiyatları

Web Sitesi Tasarımı Fiyatları

 

Web site fiyatlandırması konusu, içerisinde çok fazla etkenin bulunduğu bir alandır. Bu yazıyı okuyorsanız belli ki günümüzde firmaların olmazsa olmaz ögelerinden olan web site oluşumuna ihtiyaç duymuşsunuz ve bu konuda fiyat araştırması yapıyorsunuz.

 

Web sitesi tasarımı fiyatları hakkında çok çeşitli teklifler sunulduğunu görmüşsünüzdür veya göreceksiniz. Biraz da bu web tasarım fiyat tekliflerinin arasındaki farkın etkenlerinden bahsedelim.

 

Web Sitesi Tasarımı Fiyatlarının Değişkenleri Nelerdir?

 

Şablon veya Özel Tasarım Faktörü

Web sitesi tasarım fiyatlarında en etkili faktör olan ve “template” yani şablon olarak geçen siteler, çok hızlı bir şekilde ortaya çıkan ve firmanıza özel ihtiyaçların tam olarak karşılanamadığı web sitelerdir. Özel tasarımlı web siteler ise sizin 7/24 açık dijital mağazanız olan web sitenizde, yer alması gereken noktalara odaklanılarak sizin kurumsal kimliğinize uygun olacak şekilde oluşturulan web sitelerdir.

 

Yazılım Dili

Evrensel bir şekilde yaygın kullanılan yazılım dili olan php ile kıyasla pyhton gibi farklı yazılım dillerinin kullanımlarının, web tasarım fiyatlandırmasında da etkisi bulunan teknik detaylar arasında yer almaktadır.

 

Tasarım Stili ve Mesaisi

Görsel tasarım ağırlıklı, grafik tasarımcının yoğun olarak mesai yaptığı ve stok görsellerin kullanılmadığı bir web siteye, görsel tasarım olarak harcanan emeğe göre bu konuda gerekli ücretlendirme yansıtılır.

 

Modül Donanımı

Modüller, web sitenizde yer alan işlevsel eklentilerdir. Bu nedenle yüzlerce modül arasından web sitenizde yer alması gereken ihtiyaçlarınıza göre modül donanımı sitenize yerleştirir. Modül eklemeleri de web tasarım fiyatlandırmasında etkili olan faktörler arasındadır.

 

Sayfa Yoğunluğu

Web sitenizin ihtiyacına göre oluşturulması gereken sayfa sayısı, her bir sayfada ayrı bir tasarım ve planlama yapılması gerektiğinden web sitesi tasarımı fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır.

 

web sitesi tasarımı fiyatları

Site Altyapı Tipi

Oluşturulacak olan web sitenin en temel taslaklarından olan altyapı tipi, sitenin hedefini en iyi yansıtacak etkenlerdendir. Kurumsal bir firma için kurumsal kimliğin ve marka ruhunun vurgulandığı “kurumsal web site” ile diğer yandan doğrudan satış odaklı ilerlenilen, ürünlerin sergilendiği ve satın alım işlemlerinin gerçekleştirilebildiği “e-ticaret sitesinin” sahip olması gereken yazılım, tasarım ve donanım örgüsü oldukça farklılık gösterecektir.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Optimizasyonu

Organik olarak web sitenizin, arama motorunda görünen yüzü olan SEO, her web site için farklı hizmet süreleriyle yapılması gereken temel bir hizmettir. Web sitenizin, bu anlamda internetin derinliklerinde kaybolmaması için SEO’ya uyumlu olarak iskeletleştirilmesi gerekir. Bu durum da yine web tasarım fiyatlandırmasını etkileyen faktörler arasındadır.

 

Responsive (mobil uyumlu) Tasarım

Kullanıcıların yaklaşık %75’i, akıllı cihaz uyum ve duyarlılığı olmayan tasarıma sahip bir web siteden hemen ayrılma eğilimindedir. İstatistikler böyleyken sizin web sitenizin, mobil uyumlu olmaması dar bir kitleye hitap edilen bir site yaptırdığınız anlamına gelir. Mobil uyum için yapılacak teknik ayarlamalar, web tasarım fiyatlandırmasını etkileyecektir.

 

Web Siteyi Yapan Ajansın Deneyimi ve Prestiji

Bazı web site tasarımcıları vardır ki sektörde tecrübesiz ve freelance olarak sizin projenizde pratik kazanan kişilerdir. Bu kişilerin saatlik web tasarım ücreti ile nitelikli projelere imza atmış marka kimliği yüksek web tasarım ajanslarının, web tasarım mesai ücretleri elbette aynı değildir. Bu marka değer farkı da web site fiyatlandırmasını etkileyen başka bir faktördür.

 

Web tasarım fiyat teklifi almak istediğinizde size sunulan web tasarım fiyat kriterleri genel başlıklar yukarıda olduğu gibi maddelenir.

 

web sitesi tasarımı fiyatları

 

Web site / web tasarım piyasasında niteliksel olarak çok sayıda web tasarımcı bulmak mümkündür. Bir o kadar da niceliksel açıdan web tasarımcı çeşitliliği mevcuttur. Web site oluşumunu, freelance olarak yapandan tutun da yoğun kurumsallık içerisinde yapılanan web tasarım ajanslarına kadar süreçlendiren tüzel kişiler ve işletmeler mevcuttur.

 

Web sitesi tasarımı fiyatlarının değişkenliğinin sebeplerinden bahsettikten sonra asıl önemli nokta olan sizin web sitenizin neye ihtiyaç duyduğunu ne kadar biliyor olmanızdır. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz muhtemelen fiyatlandırma aşamasında teklifte bilmediğiniz başlıklara para ödüyor olacaksınız. Bu sebeple bir hizmet satın aldığınızı unutmadan, bu konuda sizin de bilinçli davranmanız önem kazanmaktadır.

 

Web tasarım sektöründe önde gelen ajanslar, projelerinde ağırlıklı olarak özel tasarımlı işlerin olduğu daha nitelik üzerine çalışmalar üreten web tasarım ajansları, web site fiyatlandırmaları konusunda kendi web sitelerinde paket fiyat listeleri üzerinden hareket etmezler. Çünkü her firmanın marka kimliğinin, vizyonunun ve ihtiyaçlarının detayları farklıdır. Bu ihtiyaç farklılığından gelen farklı web site fiyat teklifleri oluşur.

 

Ayrıca web tasarım hizmeti alacağınız ajansı da iyi araştırmanız gerekir. Bu anlamda sizin ihtiyacınız olacak donanımları karşılayamayacak bir ajanstan efektif bir web site hizmeti alamazsınız.

Web sitesi tasarımı fiyatlarında, paket fiyat teklifi sunanlar, hizmet kapsam içeriğiyle ilgili şeffaf değillerdir. Bu kişilerden hizmet alarak sonradan karşılaşabileceğiniz maliyetlere açık olmuş olursunuz. Bu nedenle size fiyat teklifi sunarken şeffaf ve açık bir şekilde davranan ajanslardan hizmet almaya çalışmanız sizin lehinize olacaktır. Bunlar dışında beklenenden çok daha az miktarlarda web site fiyatı teklif edenler, siteyi oluşturduktan sonra siteyle ilgili oluşabilecek herhangi bir sorunda, genelde muhatap bulamayacağınız kişilerdir.

Artık web sitesi tasarımı fiyatları konusunda siz de fikir sahibisiniz. Bu konuda hangi firmadan hizmet alacağınız sizin özgür iradenizdedir.

 

17 yıldır web tasarım ve dijital alanda sayısız nitelikli projeye sığdırdığımız binlerce hizmet memnunu müşterisini portföyüne katan bir web tasarım ajansı olarak Ceviz Bilişim, size de nitelikli web tasarım hizmeti sunmaktan mutluluk duyar.

Web site ve diğer dijital ihtiyaçlarınız ile ilgili bizimle iletişime geçmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun