Profesyonel Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Profesyonel Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Profesyonel İnternet Sitesi Nasıl Olmalı ?

Profesyonel bir internet sitesi, ziyaretçileri tarafından daha iyi algılanması için, web sitesi içeriğinin ziyaretçiye bilgi verici, etkili ve kısa yoldan iletilmesi önemlidir. İnternet kullanıcıları aradıkları içeriği, görseli veya videoyu kolay hızlı olarak bulmak istemektedir. Karmaşık yapıda olan ve ziyaretçilerin sitede gezinirken linklere, içeriklere ve menülere erişmekte zorluk çektikleri zaman internet sitesini hemen kapatmakta ve o internet sitesinde zaman geçirmemektedirler. Web sitesinin içeriği etkili ve sade olması aradıklarını bulmaları ve işlem yapmaları için kolaylıklar sağlayacaktır. 

Profesyonel web tasarım, web siteler, firmanın online vitrini olduğu için potansiyel müşteriler için firmayı en iyi yansıtan nitelikte olması gerekir. Web tasarım ajansı ile ilgili ajansın kendisinin profesyonel ve kurumsal olması gerekir ki sizin web sitenizi, profesyonel bir şekilde yapabilsin.

Profesyonel web tasarım için aldığınız hizmet sonrasında pişman olmayacağınız web tasarım ajansı ile anlaşamanız sizin için faydalı olacaktır.

İnsanlar web sitelerinde daha fazla zaman geçirmeye başladılar. Tüm ihtiyaçlarını web siteleri sayesinde hızlı ve kolay olarak gidermektedirler. Bu nedenle kurumlar, firmalar kendi marka değerleri için profesyonel web sitesi gereksinimi duyarlar.

Etkili ve sade bir web sitesi tasarımı, karmakarışık ve dağınık web sitelerine göre birçok avantaj sağlıyor. Web sitenin ziyaretçileri tarafından kolay algılanması, mesajın alıcıya en etkili ve kısa yoldan iletilmesi anlamına geliyor.

İnsanlar artık web sitelerinde çok fazla zaman geçiriyor. Bütün ihtiyaçlarını web siteleri sayesinde gideriyorlar. Bu yüzden kurumlar ya da firmalar için web sitelerinin önemi çok büyüktür. Satış yapabilmeleri, geniş kitlelere ulaşabilmeleri ve daha kaliteli bir seviyeye çıkmaları için web sitelerinin tasarımı, içeriği önemlidir. Ancak web sitesinin direk tasarımı yada içeriği yapılmamalıdır. Önce bir taslak oluşturulmalıdır. Daha sonra sitenin diğer kısımlarına geçilmelidir. Planlı bir şekilde ilerlemek gerekmektedir. Sitenin hangi renklerden oluşacağına, içerik olarak hangi fotoğrafların yükleneceğine, nasıl yazılar yazılacağına ve nereye ekleneceğine karar verilmeli ve bir taslak oluşturulmalı. Aklınızda belirli bir tasarım oluştuktan sonra artık yazılım kısmına geçebilirsiniz. Fakat bu iş için yeteri düzeyde bilgiye sahip olmalısınız. Çünkü yazılım işinin içine kodlamalar giriyor. Eğer bu konu hakkında bir bilginiz yoksa mutlaka bu kon hakkında bilgisi olan ya da bu işi yapan kişilerden yardım almalısınız. Bu işin maliyeti biraz fazla olabilir ama bu firmanızın yada kurumun geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağı ve sizi daha ileriye taşıyacağı için web sitesi çok önemlidir.

Tasarımdan yazılıma geçiş aşamaları nelerdir?

1- Tasarımınızı yazılıma dönüştürürken HTML  ve CSS dillerini kullanmalısınız.
2- Dosyalarınızı sıkıştırmalısınız. Bu dosyalar HTML, CSS, Java, JQuery ve bunlara benzer dosyalardır.
3- Fotoğrafların boyutu çok önemlidir. Boyutlarına dikkat etmeli ve çok iyi seçmelisiniz. Fotoğraflar çok küçükte olmamalı çok büyükte olmamalı.
4- Bazı yazıların rengi ve fontu sebebiyle zor okunur. Ve anlaşılmaz. Sitenizde böyle bir hata kesinlikle olmamalı. Rengi ve fontu güzel,doğru ve okunaklı bir şekilde ayarlanmalıdır.
5- Web sitenizdeki yazılar benzersiz olmalı. Hiçbir yerde benzeri olmamalı. Kopya içerikten uzak durulmalı.
6- Bazı fotoğrafların telif hakları vardır. Telif hakkı olan fotoğrafları sitenizde hiçbir zaman kullanmamalısınız. Sitenizde eğer bir fotoğraf yayınlamanız gerekiyorsa ve o fotoğrafın telif hakkı varsa onu satın alarak sitenizde öyle kullanmalısınız.
7- Siteye ekleyeceğiniz fotoğrafların boyutunu küçültmeli ve sıkıştırmalısınız. Fakat bunu yaparken görselin kalitesini düşürmemeye dikkat edilmesi gerekir. Kalitesi düşük bir görselin sitede paylaşılması kötü bir görüntü sergiler.
8- Web sitenizin mobil uyumlu olması da çok önemlidir. Mobil uyumlu olmayan siteye mobil cihazlardan giriş çok zor ve kullanışsız oluyor.

17 yıllık web tasarım ve web yazılım deneyimi ile profesyonel web sitesi tasarımı, Ceviz Bilişim'in en iyi yaptığı iştir!

 

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun