Grafik Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekiyor

Grafik Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekiyor

Grafik Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekiyor?

Tasarım, bir nesnenin, bir planın veya bir inşa süreci içindeki yapının meydana getirilme süreci anlamına gelir. Tasarımın nasıl yapılması gerektiği ne konuda ve ne için olduğuna göre değişiklik gösterir. Bu yüzden tasarım ne için yapılacaksa o konuda yeterli araştırma yapılıp bilgi toplanmalıdır. Sonrasında tasarımın anlamı ve yapımı öğrenilip tasarım yapılmalıdır.

Tasarım hem isim hem de fiil olarak kullanılabilir. Elizabeth Adams Hurwits tarafından gayet kısa ve öz olarak “gerekli olanın araştırılması” olarak tanımlanmıştır. Tasarlamak kelime anlamı olarak yeni bir nesne, ürün veya mekan için bir planın oluşturulup geliştirilmesi sürecidir. Tasarı ise bir plan veya taslak ya da bir plan ve taslağın sonucu anlamına gelir.

Grafik tasarım ürünlerinin profesyonel olması, bu çalışmadan elde etmek istediğiniz hedefe ulaşma ve sizi doğru bir şekilde yansıtma anlamında çok önemlidir. Bu sebeple uzman bir grafik tasarımcı tarafından bu konuda destek almanız sizin lehinize olacaktır.

Günümüzde hemen her konuda tasarım yapılabilir. Ancak en popülerleri ve bilinenler ise grafik tasarımı içinde mimarlık, iç mimarlık, mühendislik, peyzaj tasarımı, endüstriyel tasarım ve moda tasarımı örnek olarak gösterilebilir.

Grafiker ile grafik tasarımcı arasındaki farka değindiğimiz blog yazımızı da hemen şuradan okuyabilirsiniz.

Tasarım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

  • Renk oyumuna dikkat edilmeli, renkler ve şekiller birbirine uymalıdır. Rahatsızlık verici bir görünüm vermemek için bu uyumlara dikkat etmek önemlidir.

 

  • Tasarımın şekil ya da yazıları çok büyük veya çok küçük olmamalıdır. Şekil ve yazılar tasarıma uygun olmalıdır.

 

  • Güncel konu ve şekiller kullanılmalıdır. Ayrıca moda olan renkler de kullanılırsa daha ilgi çekici olabilir.

 

Bu konular dikkate alınarak yapılan tasarımlar daha başarılı ve ilgi çekici olabilir.

Grafik tasarım olgusunu; web tasarım, sosyal medya yönetimi, e-ticaret projelerimiz dışında doğrudan grafik tasarım hizmeti de veriyoruz. Bu hizmeti sağlarken müşterinin ihtiyacı ve beklentisi arasında yer alan dengeyi iyi bir şekilde korumaya çok dikkat ediyoruz. 

 

Ceviz Bilişim, grafik tasarım alanında 17 yıllık tecrübesi, dinamik ekip arkadaşları ile hayal edebildiğiniz her işi çıkaracak tasarım gücüne sahip bir web tasarım ajansıdır.

 

Bizden ücretsiz ve hızlı teklif almak için buraya tıklayabilirsiniz veya doğrudan bizimle iletişime geçmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun