SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikası Nedir?

"Secure Sockets Layer" olarak geçen ve "güvenli yuva katmanı" anlamına gelen SSL sertifikası, web site denildiği zaman, akla gelen hususlardan birisi.

Peki, öncelikle web site/internet sitesi yaptırmak isteyen kişilerin bilmesi gereken bu SSL sertifikası neden bu kadar önemli?

SSL sertifikasına sahip bir web sitesinin uzantısı artık “http” olarak değil, “https” olarak görünür. Bu sonuna gelen “-s” takısı web sitenin güvenilir olduğunu belirtir.

SSL, veri bağlantısını şifrelenmiş bir ağ üzerinden gerçekleştirdiği için verinin, gizliliğinin korunmasını sağlayarak web siteyi güvenli hale getirir.

ssl sertifikası

Web sitesinde neden SSL Sertifikası Olmalı?

Geçmişte, ağırlıklı olarak e-ticaret altyapısında önemsenen SSL sertifikası, günümüzde kurumsal web siteler için de öncelik haline geldi. Buna sebep olarak kurumsal web site için de e-ticaret sitesinde olduğu gibi kullanıcı deneyimi ön planda olmasından kaynaklıdır.

SSL sertifikasına sahip olan web sitesinin url alanının başında güvenli olduğunu sembolize eden kilit işareti yer alır. Bu da site ziyaretçisinin, web siteye giriş yaptığında siteye güven duyarak daha fazla vakit geçirmesine olanak tanır. Bu durumda ise web sitenin, organik arama sonuçlarındaki sıralaması artmış olur.

Durum böyle olunca e-ticaret altyapısı için SSL sertifikası tamamen şart olmuş oluyor. Çünkü hiçbir internet kullanıcısı güven duymadığı bir web sitesine ödeme verisini girmez.

Ceviz Bilişim, oluşturduğu web sitelerin, şablon veya özel tasarımlı olmasının önemi olmaksızın bütün web sitelerini güvenli bir şekilde müşterilerine anahtar teslim olarak sunar.

Hemen bizimle iletişime geçmek için buraya, hızlı fiyat teklifi almak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun