Blog

Kendinize ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız önce bir domain (alan adı) almalısınız daha sonra hazırlanmış olan yada hazırlanacak olan web sitenizin dosyalarının (html, php, asp, fotoğraf dosyaları vs...) çalışacaği bir alan ( disk alanı ) olması gerekir ki hazırlanan web sitesini o alana atmalısınız.

Devamı...

Alan adınızın uygun, kolay ve hatırlanabilir olması, ulaşılabilirlik açısından oldukça önem taşımaktadır. Domain(alan adı), internette yer almak için sahip olmamız gereken kimlikdir. Yani alan adları web sitemizin adı ve adresidir. Bu adres olmadan ziyaretçiler sitemize ulaşamazlar.

Devamı...

Google tarafından yayınlanan 2016 Arama Trendleri, farklı başlıklar altında hazırlandı. Yayınlanan trendlerde, Google'da yapılan genel aramalara bakıldığında ilk sırada Eba – Eğitim Bilişim Ağı, ikinci sırada Pokemon GO, üçüncü sırada da Darbe (15 Temmuz) yer alıyor. En çok aranan isimler arasındaki sıralamada ise Aleyna Tilki, Oya Aydoğan ve Mustafa Koç en çok aranan isimler arasında ilk üçte bulunuyor.

Devamı...

Grafik Tasarım mesleğinin hemen hemen herkes tarafından bilinen görev tanımı çoğunlukla "Grafikerlik"tir. Doğrudur. Ancak bunun yanında bir doğru daha vardır. Grafiker kelimesi söylemesi kolay ve rahat, tek seste telaffuz edilebilen bir kelime olduğu için ağızlarda kolay yer almıştır. Bir bakalım Grafiker kimdir?

Devamı...