SEO Başarı Hikayeleri

SEO Başarı Hikayeleri

SEO Başarı Hikayeleri

 

Konu başlığımız hakkında konuşmanın öncesinde biraz SEO ne anlama geliyor, onu irdeleyelim. Neden insanlar SEO çalışmasına ihtiyaç duyuyorlar.

 

SEO, orijinal olarak literatürde “Search Engine Optimization” olarak geçmektedir. Türkçe karşılığı ise “Arama Motoru Optimizasyonu” şeklindedir.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

 

Arama motorlarında, organik arama sonuçlarının olduğu alanda, web sitenizin daha rahat taranarak ön planda/ üst sıralarda yer almasını sağlayan yazılımsal ve içerik bazlı teknik çalışmadır.

 

Tanımdan da anlaşılacağı üzere SEO, dijital pazarlama veya sponsorlu reklam hizmetindeki gibi harcadığınız ücret kadar sürdürülebilirlik sağlamayan ücretli reklamların çok daha ötesinde bir yarar sağlamaktadır.

 

6 Maddede SEO Çalışmasının Faydaları

 

Şimdi sizi çok yormamak adına SEO çalışmasının firmanıza olan katkılarını maddeleyerek ilerleyelim:

 

1. Doğrudan sizinle iş yapabilecek hedef kitle dediğimiz kullanıcıların sizi bulmasını sağlar.

 

2. Hangi anahtar kelimelerde ön plana çıkmak istiyorsanız sizin belirlediğiniz strateji doğrultusunda çalışmayı yoğunlaştırarak ilgili konuda olumlu geri dönüş elde edersiniz.

 

3. Daha düşük maliyetlerle daha yüksek verim alabileceğiniz ideal web site optimizasyon çalışmasıdır.

 

4. SEO çalışmaları kapsamında yapılan web site iyileştirmeleri ile web siteni hızınız başta olmak üzere web site performansınız da artmış olur.

 

5. SEO konusunda ilgili araçlarla (Ahrefs, 8tag, Google Search Console vs.) yaptığınız çalışmaları web sitenizi trafiği ölçüsünde kısa,orta ve uzun vadedeki istatistiksel olarak ölçümlendirmesini takip edebilirsiniz.

 

6. Rakip firmalarınızın internet reklamcılığı ile kendini gösterebildiği sıralamalara, siz SEO çalışmaları ile gelebilirsiniz.

 

seo arama motoru optimizasyonu

 

Maddelendirmelerimiz aslında neden web sitenize SEO çalışması yapmalısınız konusunu özet olarak aktarıyor. Neden sorusundan sonra biraz da “Nasıl?” sorusunu irdeleyelim.

 

SEO çalışmaları, birkaç farklı etapta gerçekleşen süreçlerden oluşur. Bunların bazısı zorunluyken bazısı ise SEO uzmanının uygun gördüğü dozda(!) uygulanan yöntemlerdir. Bu yöntemler:

 

  • İç SEO

 

  • Dış SEO

 

  • Black Hat (Siyah Şapka SEO)

 

Şunu belirtmeliyiz ki SEO, teknik dijital bir çalışma alanıdır. Bundan ötürü bireysel olarak başarılı bir SEO çalışması yürütmeniz maalesef imkânsız bir durum.

Bu sebeple bu konuda eğitimli ve farklı farklı sektörlere ait web sitelerde SEO’yu tecrübe etmiş ve kendi taktiklerini geliştirmiş bir SEO uzmanı ile çalışmanız gerektiğini hatırlatalım.

 

SEO süreçlerine değindiğimiz başka bir yazımıza hemen şuraya tıklayarak gidebilirsiniz.

 

SEO çalışması web sitenizin sigortası gibidir. Zaman ilerledikçe hesabınızdaki paranın birikmesi gibi web siteniz de her geçen zaman daha da optimize hale gelerek organik arama sonuçlarında çok daha iyi konumlara gelir.

 

Şimdi esas konumuza, SEO başarı hikayelerimizden bahsedelim. Bu konuda https://www.cevizbilisim.com.tr/ adresinden bahsetmesek olmaz.

Kısa bir süre içerisinde yaptığı hızlı ve istikrarlı ivmelenme ile organik arama sonuçlarında, “web tasarım” anahtar kelimesinde ilk 5’te, “web tasarımı, internet sitesi tasarımı” kelimelerinde ve sektörümüzle ilişkili olarak bizim ön planda olmak istediğimiz anahtar kelimelerde stabilize bir ivme yakalamaktayız.

 

Gayrimenkul yatırım alanında yer alan Trusa firmasının( https://www.trusa.com.tr/ ) SEO çalışması sonucunda “amerikada gayrimenkul yatırımı, amerikada kira garantili ev, amerikadan ev almak, amerikadan ev nasıl alınır, amerikadan ev almak” anahtar kelimelerinde müşterimiz, organik arama sonuçlarında 1.sırada yer almaktadır.

 

Ceviz Bilişim’in, SEO çalışması ile web sitenizin organik arama sonuçlarında mevcutta var olan konumundan daha iyi bir konuma gelmesi için gerekli çalışmaların hepsini yaparız.

 

 

Paket hizmet mantığıyla değil, ihtiyacınız olan hizmet ne ise onu size veririz.

 

SEO hizmeti de dahil olmak üzere başka dijital ihtiyaçlarınız hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi için buraya tıklayabilirsiniz!

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun