Profesyonel Web Sitesi Tasarımı

Profesyonel Web Sitesi Tasarımı

Profesyonel Web Sitesi Tasarımı

 

Web sitelerin ortaya çıkış zamanlarından bu zamana kadar talebin arttığı her olguda olduğu gibi internet sitelerinde de nitelik ve nicelikler oldukça değişime uğradı. Web siteler, kullanıcılar üzerinde algı yönetimi yapmak için çok efektif araçlardır. Profesyonel web sitesi tasarımı, %100 olarak kullanıcı deneyimine odaklanır. Bu siteleri doğrudan, sıradan sitelerden ayıran noktalar, tam olarak budur. Şimdi profesyonel web site tasarımı blog yazımıza geçebiliriz.

 

Profesyonel web sitesi tasarımı, kurumsal kimliği ve marka vizyonunu doğrudan en iyi şekilde yansıtabilen ve kullanıcıyı etkileşime yönlendiren web sitelerdir.  

 

Profesyonel web sitesi tasarımı, hem firmanın imajını hem de mevcut ve potansiyel kullanıcıların memnuniyetini karşılayan web sitelerdir. Bu siteler oluşturulurken kullanıcı açısından yüksek bir empatiyle oluşturuldukları için dönüşüm oranları yüksek sitelerdir. Profesyonel web sitesi tasarımına sahip siteler, SEO’ya uygun bir şekilde ve firmanın dijital senaryosuna uygun bir şekilde oluşturulurlar. Bu şekilde ilgili web sitesi, arama motorunda kaybolmayarak ön plana çıkmış olur.

 

Konumuza giriş yapmadan önce web sitelerin önemini vurgulamak için bazı istatistiklere yer vermek istiyoruz.

 

  • Yapılan araştırmalara göre web sitesi tasarımı, bir işletmenin güvenilirliğini belirlemede kullanıcılar için %48’lik bir oranda etkiye sahiptir.

 

  • Bir kullanıcının, web site hakkında fikir sahibi olması geçen süre sadece 0,05 saniyedir.

 

 

  • 2019 yılında internet trafiğinin %48,71’i mobil cihazlardan gelmiştir.

 

  • Kullanıcıların %40’ının, web sitenin yüklenme süresinin 3 saniyeyi geçmesiyle birlikte siteden ayrıldığı raporlanmıştır.

 

  • Kullanıcıların %51’i, bir şirketin web sitesinde eksik olan en önemli unsurun “kapsamlı iletişim bilgileri” olduğunu belirtti.

 

  • İnsanların %90’ı, aynı web sitesini ziyaret etmek için birden fazla cihaz kullanıyor.

 

  • Ziyaretçilerin %61,5’i, gezintisi kötü olan web sitelerinden ayrılıyorlar.

 

  • En iyi tasarlanmış web siteleri, dönüşümleri %200’e kadar artırabilen mükemmel bir arayüze sahiptir.

 

  • Renkler, iyi web tasarımının özü niteliğindedir. Tek başına renk, marka tanınırlığını %80 oranında arttırır. Doğru rengi kullanmak, okuyucu sayısını %40’a kadar artırabilir.

 

profesyonel web sitesi tasarımı

 

Yukarıda bahsettiğimiz istatistikleri elbette çoğaltabiliriz. Ancak bu konuyu ayrı bir blogta işliyor olacağız. Böylece siz de kendi web sitenizi bu anlamda kontrol etmiş olursunuz ve gerçek anlamda web sitenizin ne kadar çalıştığını saptamış olursunuz.

 

Profesyonel Web Site Tasarımına Sahip Sitelerin Özellikleri

 

Merkez Noktada Yer Alan Kurumsal Kimlik

İlgili firmanın sahip olduğu veya olmak istediği kurumsal kimlik detaylandırmaları analiz edilip bu doğrultuda kurumsal kimlik algısını, kullanıcılarda güçlendirerek ideal marka bilinirliğini sağlayacak bir web sitesi tasarım senaryosu oluşturulur.

 

Yüksek Kullanıcı Deneyim Odağı

İnternet sitelerinin, misafirleri olan kullanıcılar için oluşturulduğu gerçek olan başka bir durumdur. Bu etmenin, çok önemli bir faktör olduğu bilinciyle hareket edilir. Kullanıcıların ilgili web siteden beklentileri göz önünde bulundurarak projelendirme yapılır.

 

Optimum UX/UI Donanımı

Kötü bir kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimine sahip olan bir web sitenin bounce rate (hemen çıkma oranı) yüksek olur. Çünkü kullanıcı, aradığı içeriği ya bulamamıştır ya da yeterli gelmemiştir. Arayüz tasarımı, görselleştirme, optimum web site iskelet oluşturulması gibi faktörlerin ortak noktası yansıtılacak olan içeriğin doğru bir biçimde yansıtılmasıdır.

 

Konsantre ve Doygun İçerik

Web site tasarımında tasarıma yön verecek en önemli etmenlerden bir tanesi içerik başlığıdır. Kullanıcılar için oluşturulan içerikler, aynı zamanda organik arama motoru optimizasyonu olan SEO’ya da oldukça katkıda bulunur. İyi kurgulanmış ve kaliteli içerikle yoğrulmuş bir web sitesi, bu konuda ilgili kullanıcılarıyla daha çabuk buluşur. Hem kullanıcılar için hem de arama motorunun daha iyi algılayabileceği içeriklere odaklanılmalıdır.

 

Ceviz Bilişim, 17 yılda 1250’den fazla projeyi nitelikli bir şekilde verim üzerine projelendirir. %100 kurumsal bir firma olarak kurumsal ve profesyonel web sitesi tasarımı konusunda sektörde ön plana çıkan bir web tasarım ajansıyız.

 

Nitelikli projelerimizi incelemek için buraya,

Vizyoner referanslarımızı incelemek için buraya,

Kafanızdaki dijital gereksinimle ilgili teklif almak için buraya,

Hemen bizimle iletişime geçmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun